Om mig!

Om mig! Historien om Little Bird!

Det hela började väl 1999 ungefär. När jag gick konst- och formlinjen på gymnasiet och funderade över vad jag ville bli när jag blir stor. Något konstnärligt såklart! Men vad? Jag har alltid fascinerats av tatueringar och tatuerade människor. Redan när jag var liten tyckte jag att det var skitsnyggt med gaddningar. DÅ fascinerades jag av alla coola människor som vågade vara annorlunda. NU fascineras jag framförallt av alla dessa fantastiska konstnärer som många tatuerare är! Inte långt efter det att jag tagit studenten 2001 började jag söka lärlingsplats. Att tatuera på heltid kändes som en väldigt avlägsen dröm, men jag hade bestämt mig!

Dubbelarbete (jobbade som croupier på kvällarna), lärlingsskap hos Vilda (dåvarande Pagan Relic, sen Vilda art, nu Bläckbyrån WGA), öva, öva, jobba, jobba. Så höll det på! Sen jobbade jag en kort sväng hos en kompis i hans studio. Sen äntligen – 2006 - slog jag upp portarna till min första egna studio. Det flöt på bra, men jag ville mer. Jag hade min första studio i tre år innan jag flyttade in till klädbutiken Ish på Västra Gatan i Kungälv. I två års tid delade jag lokal med Ish. Påsken 2011 byggde vi om lokalen och jag fick en egen entré och min helt egna lokal! Sedan dess har jag byggt om lokalen ett par gånger men NU är jag äntligen nöjd! ;)

Jag kör ”alla” stilar men föredrar realistic/black and grey och s.k "watercolour tattoos". Porträtt är fantastiskt kul, då jag alltid har gillat utmaningar. Japanskt är också väldigt kul och jag är glad att mina kunder vågar ha mer och fler färger i sina tatueringar. Det piggar upp med lite färg ;) Hos Little Bird är ingen tatuering för liten eller för stor (även om jag oftast tycker att ”ju större desto bättre”) De flesta motiv och idéer är välkomna – men jag tackar dock nej till att göra motiv som är ”stötande”.

Jag är givetvis medlem i tatuerarnas branschorganisation SRT (Sveriges registrerade tatuerare) och följer deras stadgar. För mer info om SRT besök deras hemsida: http://www.s-r-t.se