Viktigt

Jag använder steril utrustning och garanterar nya nålar till varje kund. Det finns dock vissa regler och skötselråd som ni kunder måste följa. Detta för att garantera er egen och andras säkerhet, samt för att skapa de bästa förutsättningar för tatueringar ni kan vara stolta över resten av livet.

-        Du måste ha fyllt 18 år. Är jag det minsta osäker kommer jag att be om legitimation, så ta med giltigt id. Det hjälper inte att ha med föräldrar som godkänner. 18 år fyllda – punkt!
-        Du är enligt smittskyddslagen skyldig att informera om du bär på något som kan vara farligt för andra, tex Hepatit, HIV, MRSA etc.
-       Du ska själv ta reda på vad det kan innebära för risker att tatuera sig. Om du har hudproblem, allergier eller andra hälsoproblem som kan innebära försvårad läkning etc. bör du tänka efter en extra gång innan du tatuerar dig.
-       Du bör inte tatuera dig om du äter blodförtunnande mediciner.
-       Du bör inte heller dricka alkohol dagen innan du ska tatuera dig, då detta tunnar ut blodet.
-       Jag tatuerar INTE alkohol – eller drogpåverkade personer.
-       Jag avråder gravida och ammande från att tatuera sig.
-       Du får inte använda någon bedövningssalva (t.ex. Emla) när du tatuerar dig. Huden blir svårjobbad och det kan även påverka slutresultatet.
-       All tatuering sker på egen risk!
-    Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration när du kommer för att tatuera dig. Där intygar du (i korta drag) att du är frisk, nykter, ej gravid och har fyllt 18 etc. Om du misslyckas med att uppfylla dessa enkla krav kan du bli nekad att tatuera dig. Depositionen betalas då INTE tillbaka! 


Innan du kommer för att tatuera dig:
Det är bra om du har ätit något, för att hålla en bra blodsockernivå. Själv brukar jag ta med läsk, godis, frukt etc. inför längre sittningar. Duscha gärna och ha rena kläder – dels för min arbetsmiljös skull, men även för minskad infektionsrisk etc. Förbered själv så mycket som möjligt inför din nya tatuering. Jag skissar gärna, men jag vill att du ska vara säker på motiv, storlek, placering etc. innan du lägger dig under nålen. En tatuering har du resten av ditt liv – tänk igenom motivet ordentligt! För er som vill ha text kan jag tipsa om sidan www.fontpool.com eller www.dafont.com – där finns massor av schyssta typsnitt! www.google.com är världens bästa sida för att söka bilder och samla inspiration.